Introduceren van Huibert en Moestie

Introduceren van een nieuwe kat in huis.

Dit wordt bij veel mensen verkeerd gedaan. Meestal wordt het nieuwe dier zomaar los gelaten terwijl een kat erg op zijn eigen terreir(terratorium) is gesteld. Dit gaat dus niet altijd even goed.

IMG_3388

Graag wil ik u voorstellen aan Huibert en Moestie.

Moestie is van ras een Turkse Van en ook de moeder poes van Huibert.
Het baasje van Moestie gaat 6 maanden naar het buitenland en Moestie komt dan na 3 jaar weer bij Huibert wonen voor 6 maanden.
Huibert is een gecasteerde kater van 3 jaar oud die erg energiek is.Huibert is ook erg op zijn brokjes gericht. Het baasje van Huibert verteld mij dat Huibert zijn eten echt niet zou delen met een andere kat in huis.

Ik ben bij Huibert thuis gaan kijken naar wat voor type karakter hij heeft. Ook heb ik gelijk wat tips gegeven om doormiddel van geuren alvast de geur van Huibert en Moestie uit te wisselen aan elkaar. Na een aantal weken dit gedaan te hebben was het de grote dag. Nu kwam Moestie toch echt voor 6 maanden in huis wonen. Moestie en Huibert hebben elkaar de eerste dagen niet gezien alleen geroken. Toen beide katten op gemak waren hebben we ze voorzichtig los gelaten. Dit vond Huibert erg eng in eerste instantie. Na dit een aantal keren geoefend te hebben met een positieve associatie ging het steeds beter. Ook heb ik wat aanpassings tips voor in huis gegeven.

Tot op de dag van vandaag gaat het erg goed met Moestie en Huibert.

IMG_3294


Meer gedragsconsults